Consultatiesessie

PAGINA ONDER CONSTRUCTIE VERWACHTE OPLEVERING 18/09/2023

 

 

Consultatiesessie – Budgetcoaching

 

Wat is Budgetcoaching?

 

Budgetcoaching is een persoonlijk begeleidingsproces dat gericht is op het verbeteren van je financiële welzijn en het opbouwen van een gezonde financiële toekomst. Tijdens een consultatiesessie budgetcoaching krijg je de kans om je financiële situatie te bespreken met een ervaren professional, om samen concrete stappen te zetten naar een stabielere financiële toekomst.

 

Voor wie?

 

Onze consultatiesessie budgetcoaching is bedoeld voor iedereen die zijn of haar financiële situatie wil verbeteren. Of je nu worstelt met schulden, moeite hebt met sparen, je financiële doelen wilt bereiken, of gewoon meer inzicht wilt krijgen in je financiën, budgetcoaching kan je helpen.

 

Het doel van de consultatiesessie?

 

Het hoofddoel van onze consultatiesessie budgetcoaching is om je te ondersteunen bij het bereiken van financiële stabiliteit en welzijn. We willen je helpen:

 

1. Inzicht te krijgen in je financiële situatie.

2. Een persoonlijk budgetplan op te stellen.

3. Schuldproblemen aan te pakken en te beheren.

4. Financiële doelen te stellen en een strategie te ontwikkelen om ze te bereiken.

5. Te leren hoe je verstandige financiële beslissingen kunt nemen voor de toekomst.

6. Een luisterend oor en sparringpartner bieden.

 

Waarom budgetcoaching?

 

Het beheren van je financiën kan soms overweldigend zijn, vooral als je te maken hebt met schulden, onzekerheden of gewoonweg niet weet waar te beginnen. Onze budgetcoaching biedt de nodige begeleiding en tools om je financiële zorgen te verminderen en je op weg te helpen naar een gezonder financieel leven. We oordelen niet, we geven je wel inzichten en houden je graag accountable voor wat je zelf vooropstelt.

 

Voordelen van onze consultatiesessies in het kader van budgetcoaching

 

– Persoonlijke Begeleiding: Je krijgt individuele aandacht en ondersteuning afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen.

– Financieel Inzicht: Je leert hoe je je financiën beter kunt begrijpen en beheren.

– Schuldbeheer: We helpen je bij het aanpakken en beheren van schulden.

– Doelgericht: Samen stellen we haalbare financiële doelen en ontwerpen we een actieplan om ze te bereiken.

– Zelfverzekerdheid: Door budgetcoaching krijg je meer vertrouwen in je financiële beslissingen en toekomst.

 

Hoe gaan we praktisch te werk?

 

1. Aanmelding: Meld je aan voor een consultatiesessie budgetcoaching via onze website of e-mail (info@budgetcoach.be).

 

2. Intakeconsultatie: We beginnen met een intakegesprek om je financiële situatie en doelen te bespreken.

 

3. Persoonlijke begeleiding: Tijdens de consultatiesessies werken we samen aan het opstellen van een budgetplan en strategie om je financiële doelen te bereiken.

 

4. Opvolging: We blijven je ondersteunen en evalueren regelmatig je voortgang op de basis die jij nodig acht..

 

Neem vandaag nog contact op of plan direct je eerste sessie.

 

Als je meer financiële stabiliteit wilt bereiken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en een consultatiesessie budgetcoaching te boeken. Samen werken we aan een gezondere financiële toekomst voor jou, je partner en je dierbaren.

Consultatiesessie – Budgetcoaching

Wat is Budgetcoaching?

Budgetcoaching is een persoonlijk begeleidingsproces dat gericht is op het verbeteren van je financiële welzijn en het opbouwen van een gezonde financiële toekomst. Tijdens een consultatiesessie budgetcoaching krijg je de kans om je financiële situatie te bespreken met een ervaren professional, om samen concrete stappen te zetten naar een stabielere financiële toekomst.
Image
Image

Voor wie?

Onze consultatiesessie budgetcoaching is bedoeld voor iedereen die zijn of haar financiële situatie wil verbeteren. Of je nu worstelt met schulden, moeite hebt met sparen, je financiële doelen wilt bereiken, of gewoon meer inzicht wilt krijgen in je financiën, budgetcoaching kan je helpen.
15
ERVARING
& EXPERTISE
0+

EXPERTEN

0+

Sessies

0+

ARTIKELS

Een eenvoudige consultatie
& kan je ver op weg brengen.

Laat je niet weerhouden om eindelijk eens werk te maken van je financiële situatie. We hebben al veel gesprekken mogen voeren en weten dat we ook jou kunnen helpen.
Image
Een korte duiding bij onze sessies in het kader van budgetcoaching en budgetaudit. Tevens ka je een sessie inplannen met meer focus op financieel welzijn of financiële levensstijlplanning.
VAAK GESTELDE VRAGEN

OVER EEN CONSULTATIESESSIE

 • Wat wordt er verstaan onder een consultatiesessie?
  Een sessie duurt in principe 1 uur tenzij anders overeengekomen met de coach, trainer of expert.
 • Hoe verschilt een persoonlijke budgetaudit van een zakelijke budgetaudit?**
  Terwijl zakelijke budgetaudits zich richten op organisatiedoelen, richt een persoonlijke budgetaudit zich specifiek op jouw individuele financiële doelen en levensstijl.
 • Wat zijn de belangrijkste stappen in een persoonlijke budgetaudit?
  Een persoonlijke budgetaudit omvat meestal het analyseren van je inkomsten, uitgaven, schulden en spaardoelen, gevolgd door het opstellen van een persoonlijk financieel plan.
 • Hoe kan een budgetcoach mij helpen met mijn budgetaudit?
  Een budgetcoach kan je begeleiden bij het uitvoeren van een budgetaudit, je voorzien van deskundig advies en je ondersteunen bij het implementeren van veranderingen in je financiële gewoonten.
 • Hoe vaak moet ik een persoonlijke budgetaudit uitvoeren?
  Het wordt vaak aanbevolen om ten minste jaarlijks een persoonlijke budgetaudit uit te voeren. Dit helpt je om je financiële situatie regelmatig te evalueren en aan te passen aan veranderende omstandigheden.
 • Waarom een budgetaudit?
  Financiële gezondheid is niet alleen een kwestie van inkomen en uitgaven, maar ook van bewustzijn en controle over je financiële situatie. Door samen met een budgetexpert naar je situatie te kijken kom je sneller vooruit in het het leven en zal je ook een voller leven kunnen leiden.
 • Wat omvat een budgetaudit?
  Onze budgetaudit is een grondige beoordeling van je financiële situatie, dit omvat: Inkomstenanalyse: We analyseren samen je inkomstenbronnen om een duidelijk beeld te krijgen van je financiële basis.

  Uitgavenoverzicht: We brengen al je uitgaven in kaart, van vaste lasten tot dagelijkse uitgaven, om te zien waar je geld naartoe gaat.

  Schuldbeoordeling: Als je schulden hebt, helpen we je begrijpen hoe je ze effectief kunt beheren en (vervroegd) aflossen.

  Budgetopstelling: Samen stellen we een budget op dat past bij je financiële doelen en levensstijl. Besparingsmogelijkheden: We identificeren gebieden waar je mogelijk kunt besparen zonder aan levenskwaliteit in te boeten.

  Financieel levensplan: Op basis van de audit stellen we een financieel plan op dat je de richting geeft naar financiële stabiliteit.

 • Voor wie is een budgetaudit aangewezen?
  Onze budgetaudit is geschikt voor iedereen die zijn of haar financiële gezondheid wil verbeteren. Of je nu worstelt met schulden, je financiële doelen wilt bereiken of gewoon meer bewust wilt worden van je geldzaken, onze budgetaudit biedt de inzichten die je nodig hebt. Met de inzichten uit onze budgetaudit ben je klaar om de eerste stappen te zetten naar financiële gemoedsrust. Het begint allemaal met begrip en bewustzijn. Een budgetaudit is relevant en waardevol voor verschillende groepen:

  Alleenstaanden: Leer hoe je jouw financiën kunt beheren, spaargewoonten kunt ontwikkelen en financiële doelen kunt stellen. Alleenstaanden hebben vaak te maken met unieke financiële uitdagingen, vooral als je in je eentje verantwoordelijk bent voor kinderen. Een budgetaudit kan een krachtig hulpmiddel zijn om grip te krijgen op je financiën en een stabiele basis te creëren voor jou en je gezin.

  Koppels: Werk samen aan een gezonde financiële toekomst. Ontdek hoe je effectief kunt budgetteren, schulden kunt verminderen en spaardoelen kunt realiseren. Een audit geeft direct inzicht en voer voor een goed gesprek.

  Gezinnen: Beheer gezinsfinanciën efficiënter. Plan voor de toekomst, zorg voor educatiekosten en bouw een stevig financieel fundament op.

EEN BUDGETAUDIT GEEFT INZICHT & HELPT BIJ HET TACKELEN VAN UITDAGINGEN

Help jezelf door financieel hulp te zoeken!

Onzichtbare kosten

Verborgen uitgaven kunnen je budget ondermijnen. Onze audit onthult ze, zodat je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Efficiëntieproblemen

Identificeer waar je geld weglekt door onnodige uitgaven en inefficiënte gewoonten aan te pakken.

Budgetoverschrijdingen

Begrijp waarom je soms je budget overschrijdt en leer technieken om dit in de toekomst te voorkomen.

Risicobeheer

Ontdek potentiële financiële risico's en leer hoe je jezelf kunt beschermen tegen onverwachte tegenvallers.

Toekomstplanning

Met een duidelijk overzicht van je budget kun je gericht plannen maken voor je financiële doelen en dromen.

Plan je eerste sessie

We nemen contact op met jou om in alle discretie en vertrouwen samen aan de slag te gaan. De eerste stap op weg naar een solide financiële toekomst begint met inzicht in je huidige financiële situatie. Met onze budgetaudit bieden we je de kans om een grondige evaluatie van je financiën uit te voeren. Dit is de sleutel tot het begrijpen van waar je staat en hoe je kunt groeien. Ontdek je financiële gezondheid!
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

INZICHT VERWERVEN

Inzicht te krijgen: Ontdek waar je geld naartoe gaat en waar je mogelijkheden hebt om te besparen.

DOELEN STELLEN

Identificeer je financiële doelen en stel realistische stappen om ze te bereiken.

SCHULDEN OPTIMALISEREN

Leer hoe je schulden effectief kunt beheren en aflossen.

STRUCTUUR

Zorgt voor een systeem, een structuur die werkt voor jou en je gezin.

BUDGETVAARDIGHEDEN

Versterk je budgetteringsvaardigheden voor een financieel gezonder leven en zorg ervoor dat de de controle hebt over je dagelijkse uitgaven.

OPVOLGING

Leer hoe je eenvoudig je budget kan opvolgen en de controle weet te behouden.

Recente artikels waar we aan meewerkten.

HLN: “1 of 2 impulsieve aankopen doen je volledige budgetoefening teloorgaan”  – Klik hier

HLN: “80 euro per maand uitgeven aan vlees? Da’s te veel.” – Klik hier

HLN: “Grote geldenquete: Prijs van winkelkar drukken we maar we vergeten domme kosten.” – Klik hier

HLN: “4 op de 10 Belgen heeft niet voldoende financiële buffer.” – Klik hier

HLN: “Miljoen Belgen krijgen 11 procent meer loon. – Klik hier.

Flair: “Experten over sparen" – Klik hier

VTM Journaal: – Klik hier.

Maak een afspraak

Wil je aan de slag gaan? Samen bouwen aan jouw financiële toekomst? Streef naar financiële gemoedsrust en welzijn. Neem nu contact met ons op om een afspraak te maken voor een budgetaudit of plan je eerste sessie via dit online formulier. Ons team van deskundigen staat klaar om jou te ondersteunen bij het verbeteren van je financiële situatie.
Maak een afspraak

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.