Opleiding: De weg naar financieel welzijn

PAGINA ONDER CONSTRUCTIE - VERWACHTE OPLEVERING 18/09/2023

Bouw aan het financieel welzijn van je werknemers door deze opleiding of training te organiseren binnen jouw bedrijf of organisatie. Wil je een rijk leven en een succesvolle financiële toekomst opbouwen? Dan wil je dit waarschijnlijk ook voor jouw collega's. In deze opleiding ontdekken ze hun ware potentieel, stelen ze ambitieuze maar haalbare doelen en leren ze hoe deze te verwezenlijken met onze unieke benadering.

De strategieën die we binnen deze opleiding combineren zijn onder andere levensplanning, budgetbeheer en financiële planning om dromen werkelijkheid te maken. Vergroot het financieel zelfvertrouwen op de werkvloer. Laat je medewerkers innerlijke rust ervaren door hen te laten deelnemen aan deze transformerende opleiding.

Deze op maat en beproefde gemaakte training behandelt een breed scala aan onderwerpen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van werknemers. Met stapsgewijze duiding, haalbare oefeningen en duidelijke uitleg stimuleren we persoonlijke groei. Deelnemers zullen zichzelf beter leren kennen en daardoor hun noden en wensen ook beter kunnen benoemen en uitstippelen voor de toekomst. De opleiding draagt bij aan de ontwikkeling het vermogen om een onderscheid te kunnen maken tussen wat cruciaal is en wat slechts wenselijk. Voorbereiding op levensveranderingen, zowel professioneel, prive, als financieel is essentieel om financiële rust te vinden en te ervaren.

Een kernpunt is het verwerven van waardevolle financiële kennis. Begin met het structureren van jouw administratie indien nodig. Zorg ervoor dat je naasten bekend zijn met jouw financiële situatie en dat belangrijke documenten binnen handbereik zijn. Beoordeel met een kritisch oog jouw adviseurs, leveranciers en de producten en diensten die je gebruikt. Stel jouw persoonlijke financiële levensplan op en zet dit actief om. Zo creëer je een weg naar financieel welzijn en innerlijke rust.

APARTE BLOCK  – CALL TO ACTION

Ben jij HR-verantwoordelijke of well-being manager in je bedrijf of organisatie? Aarzel dan niet om deze unieke opleiding op te nemen in de komende opleidingskalender. Wacht niet langer, investeer in jezelf en neem de controle over jouw financiële toekomst. Als werknemer ben je bij onze opleiding aan het juiste adres om een leven vol mogelijkheden en vrijheid te smeden. Laat jouw HR-manager weten hoe onze opleiding kan bijdragen aan het welzijn van het team en maak samen de weg vrij voor financiële gemoedsrust op de werkvloer en in de privé-situatie.

Voor wie is deze training?

Mensen die zich voorbereiden op levensveranderingen.

Mensen die hun financieel zelfvertrouwen willen versterken.

Mensen die willen genieten van het leven zonder financiële schuldgevoelens.

Mensen die worstelen met betalingsproblemen.

Mensen die hun financiële doelen willen realiseren.

Mensen die financiële mogelijkheden willen ontdekken.

Mensen die hun financiële situatie willen optimaliseren.

Wat willen we bereiken met deze opleiding?

Het doel van deze training is meervoudig. Allereerst streven we ernaar de deelnemers inzicht te verschaffen in wat financieel welzijn werkelijk betekent. We willen dat financiën als een positief instrument worden gezien, niet alleen voor financiële gezondheid, maar ook ter bevordering van totaalwelzijn. Hierbij hoort het vergroten van financieel zelfvertrouwen en welbehagen, zodat deelnemers met vertrouwen en rust naar hun financiële situatie kunnen kijken. Een duidelijk inzicht in de geldstromen is cruciaal om inzichten te kunnen verwerven. Hoe begin je hieraan? Je leert het in deze opleiding.

Een ander belangrijk doel is vermogensopbouw, maar dan wel in balans met het welzijn van de deelnemers. We willen hen laten zien hoe ze financiële groei kunnen bereiken zonder daarbij hun levenskwaliteit op te offeren. Dit bereiken we door middel van eenvoudig toepasbare oefeningen die direct resultaat opleveren. Tevens streven we ernaar om de deelnemers de handvaten te bieden, maar ook de moed om open gesprekken te voeren over financiële zaken, niet alleen met zichzelf maar ook met hun partners en gezinsleden. Dit bevordert niet alleen financieel begrip, maar ook familiale communicatie en welzijn. Weet dat na de opleiding er ook gebruik gemaakt kan worden van onze diensten op maat van de betrokken deelnemer.

Wat staat er op het programma?

Stap 1: Dromenbord om financiële doelen te bepalen.

Stap 2: Welzijnsroos maken en interpreteren.

Stap 3: Huishoudbudget opstellen en sparen integreren.

Stap 4: Vermogensbalans opmaken en eigen vermogen bepalen.

Stap 5: Nadenken over “wat als"?

Stap 6: Jouw financieel plan opstellen en actie ondernemen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.