Budgetaudit

15
ERVARING
& EXPERTISE
0+

EXPERTEN

0+

DOSSIERS

0+

ARTIKELS

Wij hebben al veel gezien
& al veel mensen mogen helpen.

Laat je niet weerhouden om eindelijk eens werk te maken van je financiële situatie.
Image
VAAK GESTELDE VRAGEN

EEN BUDGETAUDIT

 • Waarom zou ik een budgetaudit overwegen voor mijn persoonlijke financiën?
  Een budgetaudit kan je helpen om inzicht te krijgen in je financiële situatie en potentiële manieren ontdekken om geld te besparen, schulden te verminderen en je financiële doelen te bereiken.
 • Hoe verschilt een persoonlijke budgetaudit van een zakelijke budgetaudit?**
  Terwijl zakelijke budgetaudits zich richten op organisatiedoelen, richt een persoonlijke budgetaudit zich specifiek op jouw individuele financiële doelen en levensstijl.
 • Wat zijn de belangrijkste stappen in een persoonlijke budgetaudit?
  Een persoonlijke budgetaudit omvat meestal het analyseren van je inkomsten, uitgaven, schulden en spaardoelen, gevolgd door het opstellen van een persoonlijk financieel plan.
 • Hoe kan een budgetcoach mij helpen met mijn budgetaudit?
  Een budgetcoach kan je begeleiden bij het uitvoeren van een budgetaudit, je voorzien van deskundig advies en je ondersteunen bij het implementeren van veranderingen in je financiële gewoonten.
 • Hoe vaak moet ik een persoonlijke budgetaudit uitvoeren?
  Het wordt vaak aanbevolen om ten minste jaarlijks een persoonlijke budgetaudit uit te voeren. Dit helpt je om je financiële situatie regelmatig te evalueren en aan te passen aan veranderende omstandigheden.
 • Waarom een budgetaudit?
  Financiële gezondheid is niet alleen een kwestie van inkomen en uitgaven, maar ook van bewustzijn en controle over je financiële situatie. Door samen met een budgetexpert naar je situatie te kijken kom je sneller vooruit in het het leven en zal je ook een voller leven kunnen leiden.
 • Wat omvat een budgetaudit?
  Onze budgetaudit is een grondige beoordeling van je financiële situatie, dit omvat: Inkomstenanalyse: We analyseren samen je inkomstenbronnen om een duidelijk beeld te krijgen van je financiële basis.

  Uitgavenoverzicht: We brengen al je uitgaven in kaart, van vaste lasten tot dagelijkse uitgaven, om te zien waar je geld naartoe gaat.

  Schuldbeoordeling: Als je schulden hebt, helpen we je begrijpen hoe je ze effectief kunt beheren en (vervroegd) aflossen.

  Budgetopstelling: Samen stellen we een budget op dat past bij je financiële doelen en levensstijl. Besparingsmogelijkheden: We identificeren gebieden waar je mogelijk kunt besparen zonder aan levenskwaliteit in te boeten.

  Financieel levensplan: Op basis van de audit stellen we een financieel plan op dat je de richting geeft naar financiële stabiliteit.

 • Voor wie is een budgetaudit aangewezen?
  Onze budgetaudit is geschikt voor iedereen die zijn of haar financiële gezondheid wil verbeteren. Of je nu worstelt met schulden, je financiële doelen wilt bereiken of gewoon meer bewust wilt worden van je geldzaken, onze budgetaudit biedt de inzichten die je nodig hebt. Met de inzichten uit onze budgetaudit ben je klaar om de eerste stappen te zetten naar financiële gemoedsrust. Het begint allemaal met begrip en bewustzijn. Een budgetaudit is relevant en waardevol voor verschillende groepen:

  Alleenstaanden: Leer hoe je jouw financiën kunt beheren, spaargewoonten kunt ontwikkelen en financiële doelen kunt stellen. Alleenstaanden hebben vaak te maken met unieke financiële uitdagingen, vooral als je in je eentje verantwoordelijk bent voor kinderen. Een budgetaudit kan een krachtig hulpmiddel zijn om grip te krijgen op je financiën en een stabiele basis te creëren voor jou en je gezin.

  Koppels: Werk samen aan een gezonde financiële toekomst. Ontdek hoe je effectief kunt budgetteren, schulden kunt verminderen en spaardoelen kunt realiseren. Een audit geeft direct inzicht en voer voor een goed gesprek.

  Gezinnen: Beheer gezinsfinanciën efficiënter. Plan voor de toekomst, zorg voor educatiekosten en bouw een stevig financieel fundament op.

EEN BUDGETAUDIT GEEFT INZICHT & HELPT BIJ HET TACKELEN VAN UITDAGINGEN

Help jezelf door financieel hulp te zoeken!

Onzichtbare kosten

Verborgen uitgaven kunnen je budget ondermijnen. Onze audit onthult ze, zodat je beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.

Efficiëntieproblemen

Identificeer waar je geld weglekt door onnodige uitgaven en inefficiënte gewoonten aan te pakken.

Budgetoverschrijdingen

Begrijp waarom je soms je budget overschrijdt en leer technieken om dit in de toekomst te voorkomen.

Risicobeheer

Ontdek potentiële financiële risico's en leer hoe je jezelf kunt beschermen tegen onverwachte tegenvallers.

Toekomstplanning

Met een duidelijk overzicht van je budget kun je gericht plannen maken voor je financiële doelen en dromen.

Plan je eerste sessie

We nemen contact op met jou om in alle discretie en vertrouwen samen aan de slag te gaan. De eerste stap op weg naar een solide financiële toekomst begint met inzicht in je huidige financiële situatie. Met onze budgetaudit bieden we je de kans om een grondige evaluatie van je financiën uit te voeren. Dit is de sleutel tot het begrijpen van waar je staat en hoe je kunt groeien. Ontdek je financiële gezondheid!
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

INZICHT VERWERVEN

Inzicht te krijgen: Ontdek waar je geld naartoe gaat en waar je mogelijkheden hebt om te besparen.

DOELEN STELLEN

Identificeer je financiële doelen en stel realistische stappen om ze te bereiken.

SCHULDEN OPTIMALISEREN

Leer hoe je schulden effectief kunt beheren en aflossen.

STRUCTUUR

Zorgt voor een systeem, een structuur die werkt voor jou en je gezin.

BUDGETVAARDIGHEDEN

Versterk je budgetteringsvaardigheden voor een financieel gezonder leven en zorg ervoor dat de de controle hebt over je dagelijkse uitgaven.

OPVOLGING

Leer hoe je eenvoudig je budget kan opvolgen en de controle weet te behouden.

Recente artikels waar we aan meewerkten.

HLN: “1 of 2 impulsieve aankopen doen je volledige budgetoefening teloorgaan”  – Klik hier

HLN: “80 euro per maand uitgeven aan vlees? Da’s te veel.” – Klik hier

HLN: “Grote geldenquete: Prijs van winkelkar drukken we maar we vergeten domme kosten.” – Klik hier

HLN: “4 op de 10 Belgen heeft niet voldoende financiële buffer.” – Klik hier

HLN: “Miljoen Belgen krijgen 11 procent meer loon. – Klik hier.

Flair: “Experten over sparen" – Klik hier

VTM Journaal: – Klik hier.

Neem contact op met ons

Wil je aan de slag gaan? Samen bouwen aan jouw financiële toekomst? Streef naar financiële gemoedsrust en welzijn. Neem nu contact met ons op om een afspraak te maken voor een budgetaudit of plan direct je eerste sessie via ons online formulier. Ons team van deskundigen staat klaar om jou te ondersteunen bij het verbeteren van je financiële situatie.
Klik hier
Image

De cruciale rol van budgetcoaches in een veranderende wereld

In onze voortdurend veranderende wereld is het triest maar waar: armoede en financiële instabiliteit zijn wijdverspreid en treffen mensen uit alle lagen van de samenleving. ...
Image

Waarom heeft ieder bedrijf een financial well-being coach nodig?

Het hebben van een financial well-being coach voor het personeel kan voor veel bedrijven voordelen opleveren. Hier zijn enkele redenen waarom ieder bedrijf een financial ...
Image

Waarom is geld een groot taboe voor velen?

Er zijn verschillende redenen waarom geld voor veel mensen een groot taboe is: Schuld en schaamte: Veel mensen hebben schulden of hebben in het verleden ...

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.